2009. július 17., péntek

Úrasszonyok régen és ma - A la Rita


Egy kedves játékra leltem, amely arra buzdított, hogy régi keresztszemes minta felhasználásával készítsük el munkánkat. Rita több "lelőhelyet" is kínált, ahol gyergyói, illetve régi, múlt századi újság keresztszemes mintái között csemegézhettünk. Én is lementettem egy-két gyönyörűséget, s meg is fogalmazódott bennem, hogy szívesen készítenék egy könyvborítót.

Gyorsan előszedtem a maradékokból egy kék színű anyagot, kerestem hozzáillő átmenetes fonalat és már jöhetett is munka. Nagyon élveztem, míg készítettem, kellemes nyár esti szórakozás lett belőle.
Majd jött egy telefon, hogy Franciaországból megérkezett egy kedves barátnőm, ma estére szerveztünk egy ötye-partyt. Szépen megsímogattam a hímzésem, már tudtam is, szép ajándék lesz neki - imád olvasni.
Ma reggel gyors vasalás, varrás, vasalás, varrás... majd jöhet a gyöngyös doboz, hogy egy kicsit csajosabb legyen az ajándék. Került rá könyvjelző is. Voila!!!!


A program jól sikerült, az ajándék igazán jó kezekbe került! S még hátra van 10 nap a szabimból!

5 megjegyzés:

Abile írta...

Nagyon szép ajándékot készítettél! A szabidért nagyon irigyellek, nekem még 2 hetet kell dolgoznom ebben a hőségben, hogy aztán pihenhessek! :o))

aniko66 írta...

Akkor kitartást! Remélem legalább egy kicsit hüsiben vagy ebben a hőségben! :)

Timici írta...

nagyon szépséges lett! a minta is nagyon tetszik és a végső forma is, a gyöngyökkel pedig abszolút csajos;o) gratula!

Szentpyr írta...

Micsoda finom kis darab készült itt is!:) Köszönöm szépen, Anikó! Felírtalak!

Mirjam írta...

Nagyon elegáns könyvborító!